صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی

بنابر سیاست‌های اخیر وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار، صادرات مستمر مرغ به عنوان راهکار اساسی برای بالا نگه داشتن تولید مرغ، استفاده از حداکثر ظرفیت واحد‌های مرغداری و ایجاد ارزآوری باید در دستور کار قرار گیرد.

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف ۳۰ تا ۳۲ کیلوگرم مرغ به ازای هرنفر و استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای مرغداری، برای تولید حداقل یک میلیون تن مرغ مازاد باید برنامه ریزی صادراتی داشت تا تراز تجاری صنعت به سمت مثبت شدن پیش رود.

طی ماه های اخیر وزارت جهاد سیاست افزایش جوجه ریزی های ماهانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون قطعه را در راستای تنظیم بازار اتخاذ کرده که با احتساب مصرف داخل، این میزان تولید از نیاز کشور بالاتر است، بنابراین نه تنها برای ذخایر استراتژیک نیازی به واردات نداریم، بلکه صادرات مستمر به عنوان راهکار موثر در پایداری تولید و تنظیم بازار باید دنبال شود به طوری که با اعمال حمایت های لازم از صادرات، بازارهای جدید حتی خارج از منطقه بازاریابی شود که در صورت تحقق، ارزآوری قابل توجهی خواهیم داشت.

در همین ارتباط مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بناداریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

صادرات مستمر مرغ باید در دستور کار قرار گیرد

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: مرغداران در راستای سیاست وزارت جهاد جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه به سبب تولید بالا، ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر گذراندیم. علی رغم افزایش سرمایه گذاری بالا ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، مرغداران نه تنها سودی عایدشان نشد، بلکه در حال زیان هم هستند که با استمرار این روند تولید دچار چالش می شود.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به سیاست وزارت جهاد، برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که مازاد تولید به بازارهای هدف صادر شود، کما اینکه از قبل از عید این امر آغاز شده است، اما انتظار می رود که روند صادرات تسریع شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه جمع آوری و خرید تضمینی تاثیر مقطعی در کاهش زیان مرغداران دارد، افزود: در شرایط کنونی  امکان جمع آوری کل مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد و از طرفی مرغ های جمع آوری شده در مقطعی باید به بازار عرضه شود که بدین ترتیب جمع آوری مرغ مازاد توسط پشتیبانی امور دام اثر مقطعی دارد.

او صادرات مرغ را موثرین راهکار تنظیم بازار دانست و گفت: موثرین راهکار بالا نگه داشتن تولید مرغ در کشور که تامین کننده نیاز مرغداران باشد، فراهم کردن زمینه صادرات مستمر به کشورهای منطقه و بیرون منطقه است که علاوه بر ایجاد ارزآوری به افزایش اشتغال هم کمک می کند.

با توسعه صادرات مرغ دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده نیست

بنابر آمارهای اعلامی در فروردین ماه حدود ۱۴۰میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که برمبنای تخم مرغ هایی که به دستگاه رفته برآورد می شود که جوجه ریزی اردیبهشت به همین رقم برسد، درحالی‌که جوجه ریزی ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه ای جوابگوی نیاز کشور است که براین اساس مسئولان سیاست گذار در راستای پایداری تولید و جلوگیری از زیان مرغداران باید تمهیداتی برای مازاد تولید اتخاذ کنند.

در ادامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن مرغ صادر شود که براین اساس صادرات مرغ با احتساب هرکیلو ۲ دلار حداقل ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری دربردارد صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت طیور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: با توجه به سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها بعداز سال ها صادرات مرغ در اسفند آغاز شد که با استمرار این روند نتایج ملموس خواهدشد در اسفندماه صادرات مرغ تنها به عراق انجام شد، اما در حال برنامه ریزی برای صادرات مستمر مرغ به دیگر بازارهای کشورهای همسایه هستیم.

پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف

همچنین حبیب اسداله نژاد کارشناس صنعت طیور و مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن معادل ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن گوشت مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگو است جوجه ریزی۱۵۰ میلیون قطعه ای  شک برانگیز است چراکه بنابه دلایل متعدد از جمله کمبود جوجه، امکان تامین  این میزان از طریق واردات وجود ندارد و دومین موضوع در صورت تحقق جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازاری برای این حجم تولید وجود ندارد.

اسداله نژاد با بیان اینکه فاکتورهای متعددی در صادرات مرغ باید  رعایت شود، افزود: اولین فاکتور برای صادرات نیازمند کاهشی بودن قیمت تمام شده تولید است و همواره  اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و تعرفه صادراتی باید حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر دچار چالش نشود بنابر آمار ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که اگر از پتانسیل ها بدرستی استفاده شود، امکان صادرات سالانه بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.

با توجه به جوجه ریزی ماه های اخیر، بازار مرغ در ثبات و آرامش به سر می برد به طوری‌که علی رغم سنوات گذشته نه تنها دیگر برای تامین ذخایر استراتژیک  و تنظیم بازار داخل نیازی به واردات نداریم، بلکه از ایام پایانی سال گذشته صادرات مرغ بعد از گذشت ۲۵ تا ۲۶ سال در دستور کار قرار گرفت که امید می رود با اعمال حمایت های لازم و برنامه ریزی مناسب، صادرات مستمر و پایدار دنبال شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
قبلا گفته میشد علت گرانی گوشت مرغ و غیره بخاطر گرانی ورود غذای دام ب کشور است، حالا اسمی از ان نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
باهمین قیمت ها مردم نمی توانستند بخرند حالا صادر کنید وقیمت ها بالابرود چه شود زمان احمدی نژاد در محله ای که من زندگی می کنم۵ مرغ فروشی بود که جای سوزن انداختن نبود الان ۲ مرغ فروشی هستند که روزها تعداد مگس ها را می شمارند دریغ از مشتری
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۱:۴۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
قیمت کاهش پیدا کند تقاضا بالا می رود و چیزی نمی ماند که صادر کنید. اگر اینقدر علاقه به صادرات دارید ماها را هم صادر کنید تا از دست شما خلاص شویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
۱۰ هزار قیمت رو بیارید پایین همش رو میبرن یا ایها الظالمون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
بدون شرح : دولت ریسی !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
هر کیلو مرغ حدود ۸۹ تا ۹۰ هزارتومان با کلی اشغال و آب در نایلون که کیلوی ۱۰۰هزارتومان هم بیشتر پات می افتد آنوقت اگز باز صادرات کردید گران تر و باز باید از ترکیه وارد کنید خو آدمایی احمق این چکاریست که صادر کنید بعد وارد کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی برای دوستان و آشنایان و بستگان!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
صادرات مرغ یعنی گرانی چندین باره مرغ ،
سفره های مردم که از گوشت خالی شد ، حالا نوبت مرغه

ایجاد فقر عمدی در مردم ، بنفع کیست؟
Iran (Islamic Republic of)
Hxvdh
۱۲:۵۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
من تولید کننده یونجه خوراک دام هستم ،چرا گوسفندی و دامی که تو کشور خودمون داره پرورش پیدا می‌کنه و خوراکش هم خودمون داریم تولید میکنیم ،حضرت عباسی گوشت گوسفند نمیشه خرید‌،ورا باید صادرات دام داشته باشیم ،صادرات یونجه هم باید آزاد باشه ،الان تو کشور عمان یونجه تقریبا کیلویی چهل هزار تومنه ،بزارین صادر کنیم تا ارز آوری خیلی خوبی ایجاد بشه،چرا علوفه ای که قیمت جهانیش اینقدره دارین از جیب ما کشاورزان یارانه به دام و گوسفند میدین ...یونجه ایرانی باکیفیت ترین یونجه تو‌کل دنیا هست ،بزارین بازارشو با صادرات به دست بگیریم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
بله نابغه کلی يارانه تخصیص دادند براي تهيه و توليد کالای اساسی که‌ به‌ مردم برسه بعد بفکر صادراتی
بجاي اینکه حالا مازاد داريم به هر طريقي سبدی بن کالایی چيزي بیاد سر سفره مردم‌ بفکر صادراتي
فقط فقط منافع شخصی اینکه کالاهای اساسی کم بیاد نیاد سر سفرة مردم‌ باشه یا نباشه مهم نيست حاضرین صادرات کنيد اما حاضر نيستيد با قيمت دوزار کمتر بياد سر سفره مردم‌
چطور وقتي کم میاد قیمت میره بالای ۱۰۰ از اين فکرای نابغه ای خبری نيست!؟
الان دشمن واقعی کيه!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
دولت حمایت نمیکند تولید کننده نهایت سود می خواهد ببرد مردم بدبخت باید ضرر بکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
خوب ا،فردا مرغ نایاب حرکت بسمت مرز عراق تا عزیزان عراقی مرغ گران نخرند
چند روزبعد مرغ درایران می‌شود کیلویی ۱۲۰تومن اونوقت دولت میگه جهت کنترل قیمت مرغ کیلویی ۱۰۰تومن به همین شیطان صفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
خدا بخیر بکنه. خدا به مردم رحم بکنه. در زمانی که مرغ مازاد مرغداران می‌ماند همین حرفا برای صادرات زده میشد. و بی حساب و اونقدر بی حد صادر می‌کردند. حتی مرغ هایی که برای‌ مصرف داخل بود صادر می‌کردند که کمبود درست میشد که مجبور بودن مرغ مجمند وارد کنند...
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۲:۱۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
انشااله نفرستین یگن نمیخوریم برگردونن
Iran (Islamic Republic of)
کارگرساده
۱۱:۵۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
چه فایده منه کارگر با ۱۰ میلیون حقوق نتونم ببینم وای به حال شماها که سفرمونو آتیش زدید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
مردم ایران از اینطور تصمیمات خاطرات خوشی ندارند فعلٱ معلوم نیست چه خوابی برایمان دیده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
لطفا صادر نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
صادرات مرغ برابر است با پرواز قیمت مرغ .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
صادرات وقتی توجیه دارد که چند نرخی و یارانه انرژی و ارز و نهاده نباشد و همه چیز قیمت واقعی و آزاد باشد آنوقت اگر صرفه داشت صادر کنند،وگرنه یارانه های صرف شده بیشتر از سود است و فقط ظاهرا سود دارد آنهم برای عده کمی و از جیب همه،و این خیانت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
باز هم به نام صادرات قصد افزایش قیمت داخلی دارید و نفرین تمام نشدنی مردم
Iran (Islamic Republic of)
مارادو
۱۰:۲۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
صادر کنید تا مرغ به بالای 100 هزارتومان برسد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
همین طوری روزانه گوشت گوسفند وگوساله ومرغ از کشور قاچاق می شود نیازی به صادرات ندارد.
بازار داخلی را دریابید تا سفره مردم نون خشک نباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
عجب نخبه هایی داريم ما
نصف بیشتر غذا و خوراک طیور همه وارداتيه،واکسن اینا به‌ کنار
اونم با اين اوضاع تحریمی‌ و تهیه دلار برای واردات خوراک که جز کالاهای اساسیه يعني به قول رئیس بانک مرکزی با دلار ۲۸۵۰۰ اين کالاها وارد می‌شوند!
تعرفه‌ یارانه میدیم براي کالاهای اساسی که‌ بدست مردم برسه بعد سر از کشورهای همسایه توی شکم مردم همسایه مثل عراق که‌ برای‌ پرداخت بدهی به‌ ايران بايد از آمریکا اجازه بگیره!!!
جالب نيست!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
توجه توجه صادرات باید مازاد نیاز مردم باشه نه نون از دهن مردم بیرون بکشین صادرات کنین و قیمت مرغ بالا ببرین
Iran (Islamic Republic of)
فرزند چهارم که کپن نداشت
۰۹:۲۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
آره صادر کنید ی دفعه ارزون نشه مردم بتونن بخرند بخورند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
بهتره که به دلار و طلا بپردازید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
خخ۸خخخخخ یعنی ترکیدم از خنده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
در جهت تنظیم بازار ما یا بازار دوستان شما؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
با توجه به شرایط اقلیمی کشور و بالا بودن هزینه تولید در طی ماه های گرم و سرد سال پیشنهاد می گردد جوجه ریزی در طی ماه های معتدل وبا توجه به شرایط اقلیمی هر استان با حداکثر ظرفیت جوجه ریزی انجام و تولید مازاد بر نیاز داخلی ذخیره و در ماه هایی که تولید هزینه بیشتری دارد و به صرفه نیست از ذخایر استفاده شود( جوجه ریزی یا انجام نشود و یا با حاقل ظرفیت و با توجه به شرایط اقلیمی صورت گیرد ) و در صورت درست بودن مبلغ هر کیلو گوشت مرغ 2 دلار (نوع دلار مشخص نیست که نیمایی است یا آزاد و در ضمن واردات هاده ها اگر با ارز نیمایی است صادرات اصلا به صرفه نمی باشد و کشور ی که گوشت مرغ به آن صادر می شود رایگان است.بهترین حالت این است که در کشور مراکز خاصی در جهت تولید گوشت مرغ و مخصوص صادرات تاسیس و ورود نهاده و صادرات بر اساس دلار آزاد باشد و کسانی که واقعا مدیریت دارند بتوانند رقابت کرده و ادامه دهند و درست نیست که از جیب مردم با دادن یارانه انرژی و ارز ارزان قیمت به نفع عده خاصی عمل کنیم .در ضمن اگر حمایتی که از صنعت مرغداری با دادن یارانه می شود از پرورش دام سبک و سنگین حمایت می شد کشور نیازی به واردات نهاده نداشت چون 80 درصد نهاده های دام سبک و سنگین در داخل خود کشور (علوفه)تامین می شود و نیاز با تاسیسات آن چنانی نسبت به پرورش طیور ندارد.تقریبا می توان گفت که 100 درصد نهاده های مصرف طیور از خارج تامین و ارز بری دارد و میزان اشتغالزایی در این بخش از سایر بخش ها کمتر و سود حاصل از آن به نفع عده ای خاص است و این با عدالت اجتماعی فاصله دارد
آخرین اخبار